Mattor – så lyckas du med köpet 

Funderar du på att använda mattor i din bostad? För många så blir detta en given fråga sett till att man kanske bor i ett äldre hus där det är svårt att få till en jämn och behaglig temperatur. 

Genom att lägga ut mattor av högsta kvalitet på golvet så får man dels något skönt att sätta ned fötterna på – och dels också något som gör att exempelvis kalldrag försvinner. För andra så blir mattor inte lika nödvändiga sett till funktion. Där handlar det mer om att skapa en personlig, hemtrevlig och ombonad känsla i hemmet. 

Mattor ramar in 

Mattor blir, tillsammans med andra textilier, ett perfekt sätt att lyckas med detta. En matta gör att golvet ramas in: man kan använda golvet som en stor palett och använda sig av mattor för att skapa lite spänning i rummet. Väljer du en matta med tydlig struktur eller ett snyggt mönster så skapar du direkt en detalj i din inredning dit ögonen drar sig. 

Samma sak kan även göras i syfte att binda ihop ett rum. Många har svårt att nå hela vägen fram och hitta den sista länken i den röda tråden. Den länken kan vara en matta där man exempelvis låter mattan fånga upp olika färger och nyanser i rummet. Det ger en snygg helhet. 

Satsa på exklusiva mattor 

Om man ska ge något råd vad gäller mattor så är det att se det som en ren investering. Väljer du exklusiva mattor och betalar några kronor extra så har du också en matta för livet. 

Det handlar ofta om en betydligt högre kvalitet och, precis som med allt annat, så blir det absolut billigaste sällan det bästa. En matta som kostar någon hundralapp kommer inte att hålla särskilt länge. Köper du däremot en lite dyrare matta så betalar detta av sig i takt med tiden.